Vår historia


Studio Lagnö AB startade 1982 som ett företag i filmbranschen, av vännerna och kollegorna Per Carleson, Christer Furubrand och Peter Holthausen. Främst har bolaget arbetat med efterarbete av filmer med ljudmix och redigering som fokus. Företaget har arbetat med en lång rad välbekanta filmer i samarbete med regissörer som Hasse & Tage, Stefan Jarl, Lasse Hellström, Catti Edfeldt och Ella Lemhagen. På 1990 talet började bolaget även producera egna kortfilmer.

I början av 1980-talet fick Studio Lagnö en guldbagge för kreativt ljud och 1997 vann kortfilmen ”Senaste nytt” Guldbjörnen för bästa kortfilm.

I slutet av 1990-talet, när branschen blev allt mer digitaliserad, flyttade all filmproduktion in i ett redigeringsrum på nedervåningen. Därmed frilades ett antal rum i studion, och Per Carleson bestämde sig för att göra om huset till vandrarhem.

Sedan 2004 har vandrarhem och filmredigering verkat parallellt i huset, fram till det att filmverksamheten lades ner i samband med de tre filmarbetarna gick i pension.

Vandrarhemmet såldes 2019 till Ellen William-Olsson Heed, som fortsätter driva vandrarhemmet i den anda som Per, Christer och Peter lämnat efter sig.

Välkommen att avnjuta en härlig stund i vårt filmrum med bioduk!