Att göra i Trosa

Trosa stad

Trosa är en pittoresk gammal stad, vid Sörmlands skärgård, som är väl värt ett besök. Ta en promenad längs ån, ät en glass i hamnen och fika på något av de fina små fiken i centrum. Trosa är en perfekt liten stad att strosa bort eftermiddagen i.

Restauranger

Matstudion Trevlig liten uteservering på innergården, med god mat i mellanklassen. Tajma in någon kväll när det spelas musik på scen!


Fina fisken Mycket god, lokalt fångad, fisk är Fina fiskens specialitet. Väl värt priset. 


Trosa Golfklubb Nästgårds oss ligger golfklubben med en mycket trevlig lunchbuffé, samt à la carte med klassisk husmanskost. Kan vara bra att ringa i förväg för att säkra bord till kvällen.

Sevärdheter

Tullgarns slott · Vackra omgivningar och goda våfflor! En kvarts bilväg bort. Passa på att ta ett dopp i Näsets sjö när ni ändå är i krokarna.


Nynäs slott · Anrikt slott som nu blivit statligt museum. Här finns utställningar, slottsvisning, en fenomenal buffé samt vackra omgivningar. Tips är att kolla in trädgårdsbutiken och kanske fynda en pelargonstickling eller två!


Stendörren · Besök naturum och promenera bland klippor och kobbar. Här finns klipphällar att bada ifrån, och broar som tar dig mellan klipporna.


Sörmlandsleden · Etapp 55, Gisekvarn-Trosa slingrar sig förbi ett par kilometer bort. Blandat pittoresk småstad, gamla slottsmarker och sörmländska skogar. Stanna till och sov i vårt Trädhus på vägen!

Regnigt? Njut av en bra film i vårt biorum!

Loppis och auktion

Loppisladan i Vagnhärad · In på en skogsstig strax innan järnvägsbron i Vagnhärad ligger en prima loppis med god fyndpotential.


Återvinnarna i Trosa · Här finns allt mellan himmel och jord, bra fyndmöjligheter för den som letar. 


Bergs gård i Västerljung · Både fika och loppis blir ju en hel utflykt!

Caféer

Tre små rum · Café med långa anor i Trosa. Mysig och hemtrevlig inredning och goda hembakade kakor!


Bomans glass · Några få, men mycket goda, smaker att plocka med i bägare på promenaden längs ån.


Nilssons bageri · Klassiska bakverk med utsikt över ån.

Fina fisken Mycket gott kaffe åtnjuts i handen, om de små borden redan är upptagna. Svalka dig med ett gott glas rabarbersaft om solen ligger på!

Badplatser & smultronställen

Lagnövikens brygga ligger ca 700 meter från vårt vandrarhem. Här finns en mysig liten badplats med strand och brygga. Perfekt för varma dagar när man bara vill hoppa i vattnet.

Naturreservatet här intill är väl värt sin promenad. Vandra runt bland fallna och stående ekar, och njut av lugnet. För den lite klättersugne rekommenderas att ta sig upp till toppen av det lilla berget och njuta utsikt över viken och Trosa stad.

Sjön Sillen har en fin och barnvänlig badplats med brygga och ett litet hopptorn. Här är långgrunt med sandbotten. En liten strand och en gräsmatta gör det trevligt att stanna länge. Sillen ligger i Västerljung, ca 1 mil från oss.

BOKNING >>